Buitelandse handel nuus

Buitelandse handel nuus

Statistieke van die Algemene Administrasie van Doeane toon dat China se grensoverschrijdende e-handel invoere en uitvoere in die eerste helfte van 2024 1,22 triljoen yuan bereik het, 'n jaar-tot-jaar toename van 10,5%, 4,4 persentasiepunte hoër as die algehele groei koers van my land se buitelandse handel in dieselfde tydperk. Van 1,06 biljoen yuan in 2018 tot 2,38 biljoen yuan in 2023, het my land se grensoverschrijdende e-handel-invoere en -uitvoere met 1,2 keer in vyf jaar toegeneem.

my land se oorgrens-e-handel floreer. In 2023 het die aantal grensoverschrijdende e-handel en oorgrenspos ekspressitems onder toesig van die doeane meer as 7 miljard stukke bereik, 'n gemiddeld van ongeveer 20 miljoen stukke per dag. In reaksie hierop het die doeane voortdurend sy toesigmetodes vernuwe, grensoverschrijdende e-handel-invoer- en uitvoertoesigstelsels ontwikkel en toegepas, en gefokus op die verbetering van die doeltreffendheid van oorgrens-e-handel-douane-uitklaring. Terselfdertyd is 'n reeks maatreëls getref om te verseker dat dit vinnig opgeruim en bestuur kan word.

Ondernemings ontwikkel in "verkoop wêreldwyd" en verbruikers baat by "koop wêreldwyd". In onlangse jare het oorgrens-e-handel-ingevoerde goedere al hoe volop geword. Warmverkopende goedere soos huishoudelike skottelgoedwassers, videospeletjietoerusting, skitoerusting, bier en fiksheidstoerusting is by die lys van oorgrens-e-handel-kleinhandelinvoergoedere gevoeg, met 'n totaal van 1 474 belastingnommers op die lys.

Tianyancha-data toon dat daar van nou af ongeveer 20 800 oorgrens-e-handelverwante maatskappye in bedryf en landwyd bestaan; vanuit 'n streekverspreidingsperspektief beklee Guangdong die eerste plek in die land met meer as 7 091 maatskappye; Shandong, Zhejiang, Fujian en Jiangsu provinsies is tweede, met onderskeidelik 2 817, 2 164, 1 496 en 947 maatskappye. Boonop kan uit Tianyan Risk gesien word dat die aantal litigasieverhoudings en geregtelike sake waarby oorgrens-e-handelverwante maatskappye betrokke is, slegs 1,5% van die totale aantal maatskappye uitmaak.


Postyd: Sep-02-2024